Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

MONTBLANC MARIA CALLAS KÜLÖNLEGES KIADÁS

10/16/23

100 éve született az operaházi primadonnák megkérdőjelezhetetlen királynője, az isteni Callas. Töretlen hírnevére jellemző, hogy a cikk írásának heteiben forog az életéről szóló film Budapesten, Angelina Jolie főszereplésével. Mi lenne hát aktuálisabb a szopránénekesnőnél, aki megélte a szerelmet, a megcsalatást, és elszenvedte a korai halált - a színpadon és a való életben egyaránt?

Az elnyomó hatalom katonái ellen harcba induló népe elé lép ki a druida főpapnő, hogy az istenek segítségét kérje a sikeres csatához. Azonban az ellenséget titkos szerelme, gyermekeinek apja vezeti. Pár perce tudta csak meg azt is, hogy rendjéhez tartozó egyik fiatal lány éppen megszökni készül a szeretett férfivel.

Így kezdődik Bellini Norma című operája, amelynek címszerepében megismerte az operajáró közönség Maria Callast. A híres Casta Diva (kb. Szeplőtelen istennő) áriája közben ellentétes érzelmek kavarognak Normában, egyszerre érez szerelmet, bosszúvágyat és mardosó féltékenységet, miközben aggódik is saját népe sorsa iránt.

Természetesen a világ legnagyobb operaházainak színpadáig hosszú út vezetett. Görög bevándorlók gyermekeként született 1923-ban New Yorkban. Alapvető élménye lett a kirekesztés és a nélkülözés. Jelentős túlsúllyal küzdő tinédzserként anyjával Athénba mennek, itt éri őket a II. világháború. Zenét tanul és énekével a katonákat szórakoztatja. A csekély ellenszolgáltatásból családját tudja támogatni.

New Yorkba a magyar szabadságharc idején, 1956 októberében tér vissza. A Metropolitan Operába már dívaként és 30 kilót leadva nádszál derékkal érkezik. Felkerül a Time magazin címlapjára, egyedüli nőként abban az évben.

Sikerei csúcsán megismerkedik korának másik görög hírességével, a nemzetközi befektető és flottatulajdonos Onászisszal. 10 éven át tart a szerelem, végül a férfi Jackie Kennedy – az amerikai elnök özvegye – kedvéért szakít vele. Callas visszavonultan él ezt követően Párizsban.

Bellini Normája a halált választja és követi a máglyára szerelmét annak ellenére, hogy az megcsalta. Maria Callast nem sokkal Onászisz halála után máig nem tisztázott körülmények között eszméletlen állapotban találják lakásán. Még aznap meghal a kórházban, hamvait az Égei-tengerbe szórják.

2023 októberében a Montblanc a Muses (Múzsák) kollekciójának legújabb kiadásaként a kulturális ikon és operaházi legenda, Maria Callas előtt tiszteleg. A kollekció korábban olyan színésznőknek állított emléket, mint Ingrid Bergman, Elizabeth Taylor vagy Marilyn Monroe.

A tradicionális töltőtoll mellett rollertoll és golyóstoll is a kollekcióba került. Mindegyik formája az énekesnő irigyelt alakját idézi kecses megjelenésével.

Callasra történő utalások persze nem merülnek ki ennyiben. Az íróeszközök esztétikai jellemzője ugyanazt az eleganciát és könnyedséget sugározza, amely a kortársakat is rabul ejtette. A luxustermékeket előállító gyártó igyekezett visszaadni Callas személyes választásait is a ruhadarabok és ékszerek terén.

A tollak türkizkék bevonata a szoprán kedvenc színére utal, melyet a türkiz nevű ásvány formájában is szívesen viselt nyakékként.

A kupak klipszének végén látható kék kő kedvenc virágának, a rózsának szirmát idézi, miközben színe az Égei-tengert juttatja eszünkbe a görög partoknál.

A tollszár végén látható mintázat egy babérkoszorú leveleit ábrázolja, Ilyet viselt Callas több alkalommal is Norma szerepében, és ezt láthatjuk a korabeli lemezfelvételek borítóján is. A babérkoszorú alatt Maria Callas aláírása olvasható.

A töltőtoll 14 karátos, ródiummal bevont tömör arany tollhegyén a díva igéző macskaszemét látjuk, alatta a „La Divina” vagyis az isteni feliratot. Ez egyike volt a lelkes rajongók által neki választott beceneveknek.

A töltőtollból, rollertollból és golyóstollból álló kollekciót türkizkék jegyzetfüzet teszi teljessé.

A kollekció darabjait itt nézheted meg:

MUSES MARIA CALLAS KÜLÖNLEGES KIADÁSÚ GOLYÓSTOLL 129565
MUSES MARIA CALLAS KÜLÖNLEGES KIADÁSÚ GOLYÓSTOLL 129566
MUSES MARIA CALLAS KÜLÖNLEGES KIADÁSÚ TÖLTŐTOLL 129564
MONTBLANC MUSES MARIA NOTESZ  131906

 

 

Luczay Szabolcs

 

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére.     Megnézem a Montblanc készletet

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00