Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

80 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL: MONTBLANC LUXUS ÍRÓESZKÖZÖK JULES VERNE REGÉNYE NYOMÁN

03/06/23

Folytatódik Phileas Fogg tavaly megkezdett utazása a Montblanc-nál. Jules Verne világhírű regényének fejezeteit követve ezúttal az indiai Mumbaitól egészen a japán Jokohamáig. Az előző részekben Londonból indulva 18 nap alatt jutottak el Indiába (https://www.chrono.hu/2021/05/14/a-legujabb-meisterstuck-kollekcio-egy-kulonleges-utazasra-invital-80-nap-alatt-a-fold-korul-jules-vernevel/). A kollekció idén megjelent második része is bátran inspirálódik az útba ejtett országok kultúrájából és a kalandregény izgalmas fordulataiból.

Phileas Fogg alapvetően egy otthonülő ember, egyetlen időtöltése, hogy a közeli Reform klubban kártyapartikat játszik. Beszélni a robberek, vagyis játszmák alatt tilos, ámde a szünetek is elegendőek a londoni úriembereknek, hogy 20.000 font értékű fogadást kössenek.

Közvetlenül az ipari forradalom után vagyunk, már megjelentek a gőzmozdonyok és gőzhajók. A vasúti és hajózási menetrendek elérhetőek nyomtatásban. Az életét matematikai pontossággal megtervező Fogg vállalja, hogy mindössze 80 nap alatt megkerüli a Földet. Teljes vagyona a tét.

A Mumbai – akkori nevén Bombay – és Jokohama közötti távot repülővel kb. 12 óra alatt tehetjük meg, a XIX. század végén ehhez 25 napra volt szükség. Phileas Fog és inasa hajóval érkeznek Indiába, ahol vonatra szállnának. Azonban Alláhábád – mai nevén Prajágrádzs – felé 80 kilométeres szakasz még nem készült el, ezért elefántot vásárolnak. A dzsungelen átvágva belefutnak egy özvegyégetésbe, ahol a csinos hindu asszonyt megmentik a máglyahaláltól. Mrs Auda később Phileas Fogg felesége lesz. A Japánba vezető utat még egy detektív is nehezíti, aki egy keresett bankrablót vél felfedezi a kifogástalan londoni úriember személyében…

 

A Montblanc 4 féle dizájnnal készített különféle íróeszközöket a regény második része alapján.

 

Meisterstück Around the World in 80 Days Resin

A Resin kiadás sötét antracit színű szintetikus nemesgyantából készült, amelyet a hindu hercegnővel történő váratlan találkozás ihletett. A kupakon az indiai utazás kalandjaira utaló feldíszített elefánt rajza található. A magyar kiadásban Kiuni néven szereplő harci elefántot kétezer angol fontnak megfelelő összegért kénytelen Mr. Fogg megvásárolni, hogy késedelem nélkül folytathassák utazásukat.

 

A töltőtoll színarany tollhegyén hőlégballon gravírozást láthatunk. Bár a regényben nem utaznak ezzel a légi járművel, sok kiadás borítóján szerepel, és az 1956-os filmfeldolgozásban is találkozhatunk vele. Ráadásul Verne első regényében, amely a világsikert meghozta a francia írónak, 5 hetet töltenek az utasok egy hőlégballonban.

 

A tollhegyen megörökítésre került a Mumbaiból történő indulási, és a Jokohamába érkezési dátum is.

A klipszen a piros káró a Reform klubban franciakártyával játszott whist kártyajátékra utal. Az aranyszínű kupakon a gravírozás (80) a regény címét idézi fel, a toll másik végén az ékszerek és a szív motívum egyszerre juttatja eszünkbe a kártyajátékot és a regényen végigvonuló romantikus szálat.

 

Meisterstück Around the World in 80 Days Doué

A doué elnevezés arra utal, hogy a tollszár és a kupak két különböző anyagból készült. Ebben az esetben fekete és barna színátmenetes nemesgyanta tollszár és arannyal bevont kupak mellett döntöttek a Montblanc dizájnerei. A kupakon a már ismerős elefánt motívum és a piros káró.

A töltőtoll hegye most is, mint minden esetben tömör aranyból készült a szükséges rugalmasság elérése érdekében.

 

Meisterstück Around the World in 80 Days Solitaire

A solitaire kiadás mindegyike ébenfa borítással készült, amelynek felületére kézimunkával indiai és japán szerencse szimbólumokat véstek. Egy hosszúkás, pajzs formájú díszített szélű táblácskán – úgynevezett kartuson - itt is megjelenik Kiuni, az indiai elefánt.

Rollertoll, golyóstoll és töltőtoll is készült, különböző méretekben.

 

Meisterstück Around the World in 80 Days Limited Edition 811

 

 

A fából készült fogórészre Au750 / 18k tömör arany díszítő elemeket erősítettek, amelyek a kínai Csing dinasztia 5 jellegzetes pénzérméjét ábrázolják. A főszereplők a kaland ezen részében egy fenséges elefánton utaznak India dzsungelén keresztül, amelyet az Ag 925 ezüstkupakba illesztett tömör arany kartus ábrázol. A Montblanc gleccsereit szimbolizáló logó fehér gyöngyházból készült.

A kupakon és a tartály részen szerencsét hozó szimbólumokat ábrázoló gravírozott minta található. A klipszen egy pirosra lakkozott káró kártyalap jelölés látható. A kupak tetején az út hossza van dombornyomva Mumbaitól Jokohamáig (25), illetve összesen (80). Az íróeszközt kézzel készített 18 karátos arany tollhegy zárja, amelyet rubin és Auda hercegnő ékszermotívuma díszít. Mindössze 811 példányban készült.

 

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére.  

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00