Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

1000 DARABBAN LIMITÁLT FRANCIA VERSENYKÉK MONACO CHRONOGRAPH

08/28/23

Az autóversenyzés hajnalán a nemzeti hovatartozást fejezték ki az autók színei. A 2023 nyarán megjelenő Monaco a Bleu de France, vagyis Franciaországra utaló kék színt kapott.

A TAG Heuer összetéveszthetetlen megjelenésű és legendás történelmi időkig visszanyúló szériája a Circuit de Monaco versenypályáról kapta nevét. A svájci brand több óracsaládja– Formula 1, Monza, Carrera, Silverstone – kapcsolódik nevében is az autóversenyzéshez. A francia riviérán található hercegség hivatalos nyelve is a francia, ezért nem meglepő választás a TAG Heuer részéről, hogy a „Racing Blue” színe ismerhető fel az órán.

Az első Monaco 1969-ben jelent meg, egy feszített ütemű és titkos projekt kézzelfogható eredményeként, amelyben a világ vezető óragyárai versengtek az első automata kronográf megtisztelő címért. A Calibre 11-nek keresztelt szerkezethez a Heuer egy formabontó négyszögletes tokot választott és bal oldalra helyezett koronát.

Azóta is a Monaco különleges helyet foglal el a márka szívében és történelmében, és a mai napig a TAG Heuer identitásának fontos eleme.  Sokak számára a TAG Heuer Monaco mindig is generációjának egyik legnagyobb színészéhez, Steve McQueenhez fog kapcsolódni. 1970-ben, a Le Mans forgatása közben a hollywoodi szupersztár úgy döntött, hogy ugyanazt a versenyzői overállt és órát viseli, mint a profi pilóta és a filmre felkészítő személyi edzője, Jo Siffert. Ezzel egy autentikus autóversenyző szerepét kívánta megtestesíteni. Hamarosan korának meghatározó stílusikonjává vált, aki büszkén viselte csuklóján Heuer Monaco óráját.

Az évek során a TAG Heuer Monaco folyamatosan fejlődött, új anyagok, technológiák és dizájnelemek beépítésével, amelyek igazi műalkotássá teszik. Merész megoldásainak köszönhetően gyorsan a márka avantgárd szellemiségének szimbólumává vált. A Monaco Chronograph Racing Blue legújabb változata sem kivétel ez alól, amely tisztelgés a hihetetlen versenyzői örökség és a kitörölhetetlen lenyomat előtt, amit a TAG Heuer hagyott maga után a sportágban.

Az autóversenyzés kezdeti időszakában az autókat a nemzeti színek különböztették meg, nem pedig a gyártó vagy a szponzorok színei. Minden országnak megvolt a maga sajátos színárnyalata, mint például a híres brit versenyzöld, az élénk olasz vörös. Kezdetben fehéret használt Németország, mielőtt áttértek volna az ezüstre, a franciák pedig a kék összetéveszthetetlen árnyalatát.

Az új TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue színe olyan nagyra becsült autómodellek megjelenését idézi, mint a Talbot-Lago, a Delage és nem utolsósorban a híres Bugatti Type 35. A segédszámlapok és a szíj azúrkék árnyalatok skáláján mozognak, míg az indexek világosabb árnyalatban jelennek meg. A feltűnő lime-sárga lakkozás a másodpercmutatón és a 12-es indexen friss színt kölcsönöznek az időmérőnek, tökéletesen kiegészítve a modell színpalettáját.

Az óra ezüstszínű, napfény mintára csiszolt számlapja az 1920-as és 1930-as évek sportautóinak fémkeretes műszerfalára emlékeztet. A számlapot nyolc, vízszintesen (!) rakott index díszíti. Körben 12 kék lakkozott pont könnyíti meg az idő pontos leolvasását. Ezek, valamint az óra- és percmutató Super-LumiNova® kitöltése sötétben is segíti a leolvasást, ráadásul csodásan néz ki.

Az órát a Calibre 11 automata kronográf óramű hajtja, amely egy homokfúvott 2-es osztályú titán házban van elhelyezve. A számlapot és a hátoldali megnyitást is zafírüveg védi, amely bepillantást enged a belsejében lévő szerkezetbe.

A TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue egy kék színű, perforált borjúbőr szíjjal rendelkezik, újabb egyértelmű utalásként az autóversenyzésre. A szíjat egy titánból készült összecsukható csat rögzíti, amelyen a vintage Heuer-logót láthatjuk.

A Monaco Chronograph Racing Blue tokjának hátlapjára a limitált kiadásra utaló "One of 1000" felirat van gravírozva, és az óra egy egyedi tervezésű, élénk kék csomagolásban kerül átadásra, lime-sárga díszítő elemekkel.

Luczay Szabolcs

 

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére.     Megnézem a TAGHeuer készletet

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00