Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

TAG HEUER MONACO GULF: OLAJOZOTT EGYÜTTMŰKÖDÉS

05/16/22

Az autóversenyzés és a különleges kiadású órák szerelmeseinek néhány évente visszatérő ünnepi pillanata, amikor a TAG Heuer kiadja legújabb Gulf ihletésű Monaco modelljét. A 2022-es változat májusban érkezik a hivatalos viszonteladók üzleteibe, elődjeihez képes kevésbé harsány színösszeállításban, ráadásul egy nagyon sportos megoldással a számlapon.

NÉV: TAG HEUER MONACO GULF SPECIAL EDITION

Modellszám: CBL2115.FC6494

A TAG Heuer, a Porsche és a Gulf olajipari vállalat első találkozására az autóversenyzés felső ligájában került sor a 60-as 70-es években, amikor a svájci óramanufaktúrát vezető Jack Heuer formabontó együttműködéseket alakított ki a sportágon belül. Az egyik megállapodás keretében Jo Siffert pilóta a Heuer óráit népszerűsítette rendezvényeken és a bokszutcában is, csuklóján viselve a legújabb modelleket, versenyzői overálján pedig a Heuer logóját.

Jo Siffert volt a Le Mans című filmben Steve McQueen vezetéstechnikai oktatója is, amikor a színésznek a filmben központi szerepet játszó Porsche 917 versenyszintű vezetését kellett megtanulnia. Az autón a Gulf olajipari vállalat jellegzetes narancssárga-kék festése tűnik fel. A ma márkanagyköveti megállapodásnak hívott együttműködések előfutára és példaadó megvalósulása volt ez.

Az első Gulf logóval és festéssel ellátott TAG Heuer Monaco órára 2007-ig kellett várni. A TAG Heuer órakollekciójába azóta 2-3 évente különleges – illetve limitált kiadásként bekerülő modellek a gyűjtők és befektetők nagy kedvenceivé is váltak, hiszen a gyártás befejeződésével egy azonnal felismerhető, különleges és már nem megvásárolható óramodell birtokosai lehetnek.

A 2022. májusában elérhetővé váló TAG Heuer Gulf különleges kiadás a Monaco szérián belül valósul meg, hiszen a filmben Steve McQueen is Monacot visel. Az 1969 óta létező Monaco a világ első vízálló négyszögletes óratokja, amelybe ráadásként egy titkos projekt részeként megalkotott automata felhúzású kronográf szerkezet került.

A Gulf kiadásoknak értelemszerűen tartalmazniuk kell a Gulf logóját, valamint a messziről felismerhető és benzingőztől mámoros szíveket megdobogtató narancs-kék csíkozást. Az idei változat újítást hoz mindkettőben, hiszen a színes Gulf logó most fehérben jelenik meg.

A számlapon függőlegesen végigfutó csíkozás kevésbé tolakodó. A színek nem harsányak, a párhuzamosan futó két színes sáv a négyszögletes számlap szélére került, és a percskála körbe futó íve részben kitakarja.

A napsugaras csiszolású kék számlapon feltűnő két segédszámlap a stopperhez tartozik, és a jobb oldali percgyűjtőn visszaköszönnek a Gulf színei, míg a másik oldalon 12 órás mérésig használható gyűjtő látható.

6 óránál a folyamatosan körbe forgó másodpercmutató szinte észrevétlen, alatta fehér hátterű tárcsán olvashatjuk le a dátumot. Felette az elmaradhatatlan Gulf logó, ezúttal nem narancssárga, hanem egyszerű és elegánsabb fehér változatban.

A számlap felső részét egyértelműen a markáns megjelenésű, rakott, polírozott és ródiummal bevont 60-as szám uralja, kiemelve a stopper funkciót és egyben megidézve a versenyautók motorháztetőjén megjelenő számokat.

Hagyományos órás szemmel azonban a legnagyobb újítás az óratok belsejében található, hiszen most először a TAG Heuer Monaco Gulf megkapta a TAG Heuer saját fejlesztésű és gyártású 02-es óraszerkezetét. Az integrált kronográf óramű teljesen felhúzott rugójában 80 óra járáshoz elegendő energiát képes tárolni. Szerencsénkre a hátlapi zafírkristály óraüvegen keresztül a különleges kiadáshoz átalakított szerkezetet meg is csodálhatjuk.

A 39 milliméter átmérőjű és 100 méterig vízálló rozsdamentes acél óratokot lyuggatott kék színű borjúbőr szíjon csatolhatjuk csuklónkra, amely narancssárga varrást és polírozott dupla biztonsági áthajlózárat kapott.

 

Luczay Szabolcs

 

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére.     Megvásárolom

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00