Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

TAG HEUER CARRERA PLASMA: ÍGY NEVELD A GYÉMÁNTODAT!

05/16/22

A formabontó megoldásairól ismert TAG Heuer laboratóriumi körülmények között növesztett mesterséges gyémántokat süllyesztett legújabb Carrera modellje óratokjába. A TAG Heuer nevére asszociáló Diamant d’Avant-Garde-nak elkeresztelt eljárás során plazmaállapotú gázok segítségével speciális vákuumkamrában alkotják meg a szintetikus gyémántokat.

Megnevezés: TAG Heuer Carrera Plasma Tourbillon Nanograph

Referenciaszám: XCBN5A90.FC8315

A legújabb fejlesztések bemutatásának nem is lehetne megfelelőbb modellcsaládot találni a Carreránál. A TAG Heuer zászlóshajója korábban is könnyedén olvasztotta magába a technológiai és óragyártási megoldások terén alkalmazott úttörő technológiákat.

Az április elején Genfben megrendezett Watches and Wonders kiállítás pedig a legmegfelelőbb helyszín arra, hogy a svájci manufaktúra az órakedvelő közönséggel és a szaksajtóval is megismertesse az óragyártás határait feszegető kollekcióját.

A laboratóriumban előállított gyémántok szerkezetükben és megjelenésükben tökéletesen azonosak a bányászott változatokkal, ugyanakkor sem háborús zónák finanszírozása, sem az esetlegesen megjelenő gyermekmunka nem tapad hozzájuk.

Mesterséges körülmények között a természetben lezajló folyamatokat rekonstruálják. Első lépésként az úgynevezett gyémánt magocskákat vákuumkamrába helyezik. Ez az alapanyag szénatomok sűrű rácshálózatából áll – éppen úgy, mint ahogy a föld mélyén is ebből alakulnak ki a gyémántok.

Első lépés

Ezt követően hidrogént feltétlenül tartalmazó plazmaállapotú gázok elegyét kifejezetten erős mikrohullámú besugárzással begyújtják, és a vákuumkamrában nagy nyomás és magas hőmérsékleti tartomány alatt a gyémántok növekedni kezdenek. Az angol elnevezés után CVD-nek (Chemical Vapor Deposition – kémiai gőzfázisú leválasztás) hívott eljárás alkalmas a legmagasabb minőségű, és a természeteshez kinézetében és kémiai összetételénben is megegyező gyémánt előállítására.

Második lépés

Az így növesztett gyémántokat lézerrel precízen vágják majd ezt követően polírozzák.

Harmadik lépés

Negyedik lépésként a megfelelő méretűre és formájúra vágott, összesen 48 darab csillogó gyémántot elektromosan oxidált, homokfúvott, mattfekete alumínium tok oldalába foglalják.

Negyedik lépés

A 44 milliméter átmérőjű tok jobb oldalán található koronát szintén laborban növesztett 2,5 karát súlyú gyémántból állították elő.

Az elkészült óratok

A ródium bevonatú rézlemezből álló számlap ugyancsak CVD technológiával készített gyémánt bevonatot kapott. 6 óránál megnyitott ablakon keresztül az órás komplikációként beépített tourbillont csodálhatjuk meg mozgás közben.

TAG Heuer saját fejlesztésű és gyártású, kronométer tanúsítvánnyal ellátott Heuer02 mechanikus szerkezete biztosítja az óra pontos működését.

Luczay Szabolcs

 

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére.     Megnézem a Carrera készletet

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00