Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

RYAN GOSLING NYOMJA A GÁZT A TAG HEUER LEGÚJABB KAMPÁNYÁBAN

10/21/21

A Kaliforniai álom, a Kék Valentin vagy éppen a Drive – Gázt! hollywoodi sztárja egészen eltérő karaktereket képes hitelesen megformálni a filmvásznon. Életében először kötött nagyköveti szerződést valamely márkával, és választása nem véletlenül esett éppen egy óramanufaktúrára.

A 60-as évek végétől a TAG Heuer férfi kollekciójának meghatározó arca Steve McQueen, aki világhírű filmszínészként és autóversenyzőként is jól tudott azonosulni a sportos-maszkulin brand értékeivel. „Ryan Gosling egy másfajta férfieszményt testesít meg, amely érzékeny és visszafogott, magabiztossága pedig éppen olyan magától értetődő és könnyed, mint amilyennel a TAG Heuer mozog az óragyártás világában” – nevezte meg az együttműködés közös értékeit a svájci óragyártó elnök-vezérigazgatója, Frédéric Arnault.

Steve McQueen kifejezetten a TAG Heuert akarta a Le Mans forgatásához. Ebben a megkerülhetetlen, kultikus filmben ő is és a csuklóján viselt kék számlapos Monaco is felejthetetlenné váltak. A Gosling által megformált karakterek megjelenésének már a kezdetektől része az óra is. Bár – miként ő maga meséli egy interjúban – eleinte csupán az esztétikai megjelenés számított. Ez akkor változott meg jelentősen, amikor a kanadai színész Neil Armstrong szerepére készült Az első ember című filmben. Lehetősége nyílt látogatást tenni a NASA központjában, és elámult John Glenn amerikai űrhajós által viselt Heuer 2915A mechanikus stopperóra teljesítményén, amely az első svájci óra volt az űrben 1962-ben.

1962 Stopperóra John Glenn

Onnantól kezdve a külső jegyeken kívül valami más is érdekelni kezdte az órákban. Amikor a kellékesekkel egyeztet egy szereplő ruházatáról, akkor az óra kiválasztásán keresztül is próbál közölni valami olyan tartalmat, ami pusztán a szövegkönyvön keresztül nem annyira nyilvánvaló. A Drive – Gázt! karakterének 5 perce van lerázni az őt üldöző rendőrséget. Mivel nem bízik az autó beépített időmérőjében, inkább egy hagyományos karórát szíjaz a kormánykerékre.

Gosling felfogásában – és bizonyára sokan így vagyunk vele – az első óra egyben a felnőtté válás szimbóluma is, amelyet nem megkapunk valakitől ajándékba, hanem a saját pénzünkből, keresetünkből tudunk megvásárolni.

WBN2010.BA0640

A színész számára az idő fogalma is megváltozott, amióta két pici gyermekét neveli. A gyerekek hipergyorsan változnak, fejlődnek, megnőnek. Amiről lekéstünk, nem tudjuk megismételni, ezért Gosling sokkal figyelmesebben követi az idő múlását, mint korábban. Ugyanakkor számára az időtlenség iránti vágy saját gyerekkorából ered, amikor szerény körülmények között élve nem volt lehetőségük a múló divatot követni.

WBN2012.BA0640

Kifejezett kérésére a TAG Heuer vele fotózott reklámkampányában a Drive filmes utalásai az időtlen idő képzetét hordozzák. A képeket jegyző New York-i fényképész, Pari Dukovic elmondta, hogy Gosling egészen szorosan közreműködött a kreatív folyamatokban, ahol a színekre és az idő két ellentétes ábrázolására helyezték a hangsúlyt.

WBN2111.BA0639https://www.watchdeluxe.hu/tag-heuer-carrera-wbn2111-ba0639/

A fotókon a színész a TAG Heuer most megjelenő Carrera Three Hands órái közül a 39 mm dátumos változatot viseli.

 

Luczay Szabolcs

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00