Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

Breitling Chronomat B01-2020

02/25/21

Az egykori meghatározó darab az 1984-es “Frecce Tricolori”

Óra a nyolcvanas évekből?

 

BREITLING CHRONOMAT

A Chronomat és az ő kis története. Mi is az, hogy Chronomat, mert itt nem a kronométer certifikációra gondolunk viccesen, még véletlenül sem. Itt Bizony a Breitling márka egyik alap meghatározó óra családjáról beszélünk. Valahogy, mint akkoriban sok más márka ez a család is elindult útjára, de valójában nem teljesen igaz az, hogy a “80-as” évekből, mint ahogy az a főcímben is szerepel, mert a gyökerei egész a 40-es évekig vezethetőek vissza. Ernest Schneider a Sicura óramárka tulajdonosa megvásárolta az akkor a kvarcválságba belerokkant Breitling vállalatot 1979-ben. Az ő irányítása, és tervezése alapján valósult meg a mostani Chronomatok, hogy is mondjam “ős atyja” amivel ténylegesen ismertté vált, és elindult ma is töretlen útjára. Ez volt az 1983-84 ben bevezetett, az olasz légierő műrepülő kötelékével karöltve elkészített, s az ő nevüket viselő “Frecce Tricolori”, és innentől már ez volt az a meghatározó stílus jegyekkel ellátott óra ami a mai Chronomat óra család vonásait is meghatározza. 

 

Az új Chronomat

 

El is érkeztünk egy nagy ugrással napjaink Chronomatjához. Hagy mutassuk be a Breitlingnek  az 1983-ban az említett olasz légi köteléknek készítetthez még hű, de már mai, korszerű darabját!

Jöjjön egy kis csemege az ínyenceknek akik rögtön felnyitnák a motorháztetőt, hogy na mutasd mi van alatta!

  • Teljes cégen belül gyártott Breitling 01 (manufacture) saját, automata szerkezet
  • Körülbelül 70 órás járás tartalék, ami elég szép teljesítmény még mostanság is.
  • Kronográf 30 perces, és 12 órás gyűjtővel
  • Dátumkijelzés 6 óránál

Az új Breitling Chronomat valójában egy univerzális sportóra, ami megfelel otthon a szobában, esetleg a foci meccsen, és akár a tengerparton is, egyaránt. Vonalaiban megjelenik az 1980-as évek klasszikus névadójának stílusa, rápillantva azonnal rájövünk melyik óráról is van szó. A pillangó záras csat, és a korabelire emlékeztető  Rouleaux fém szíj tökéletesen kifejezi a Breitling modern-retro stílusát, csakúgy, mint az egyedi lünetta amire, ha ránézünk tudjuk, mit is viselünk a csuklónkon. 

Maga az óra 42mm-es acél tokkal kerül forgalomba, ami manapság már majdhogynem sztenderd férfi méret, és a régi kor dizájnját hordozó, de már a mai kor precíz anyagaival, és megmunkálási eljárásaival készített acél csat, aminek a formája elsőre kicsit furcsának is tűnhet pedig csak a régi kornak tisztelegve elővették az akkori modell “Rouleaux” szíját, és modern köntösben újragondolták. Az órán megjelentek a szálhúzott felületek, és alig látni tükörpolírozott részeket, ami valljuk be, nem is gond, már ha csak a napi használatból adódó, szinte azonnal megjelenő mikro karcokra gondolunk is. Fontos apró újítás, hogy 15-nél és 45-nél levő két betét kivehető és felcserélhető, így a lünettát nem csak az eltelt idő mérésére tudjuk használni, hanem visszaszámlálásra is.

A segédszámlapok a B01-es szerkezet felépítésének megfelelően helyezkednek el. Jobb oldalt 3 óránál a stopper percgyűjtője, 6 óránál az óragyűjtő, ezen a segédszámlapon belül a dátum, 9 óránál pedig a folyamatos másodperc. A nagy, központi másodpercmutató a stopper működésével indul be. Az indexek és mutatók Super-LumiNova® bevonat miatt szépen világítanak a sötétben. Választhatunk a limitált barna számlapos, Bentley-féle, vagy a klasszikus Frecce Tricolori  közül, ami persze, hogy azúrkék színű, és csak 250db-ot készítettek belőle. Szép tisztelgés ez az 1961-ben megalakult, de ma is aktív olasz légi osztag előtt.

 A nem limitált darabok esetében ezüst, réz, fekete és kék számlapok közül is választhatunk. A üveg pedig természetesen domború zafír “mi más” ezen a szinten már, aminek mindkét oldalát tükröződésmentesítő réteg vonja be, és a hátlapot is zafír borítja, a vízállóság pedig 200 méter, amihez a menetes koronazár is hozzájárul.

Az árat a magas minőség és a saját szerkezet erősen meghatározza, de a remek stílus, a kifogástalan műszaki tartalom, vagyis a sok éves tudás miatt, amit beletettek, meg fogja érni. Sokkal többet már nem is lehetne mondani, ezt az órát látni, és érezni kell! Amennyiben szeretné megismerni a Breitling Chronomat kollekciót, és szeretne választani, az alábbi linken rögtön megteheti

 

Megnézem a kínálatot      Vissza cikk elejére

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00