Watch de Luxe, Webshop +36 70 381 0905 • Watch de Luxe, Andrássy+36 1 411 0430
Watch de Luxe, Aréna Mall +36 70 938 3061 • Watch de Luxe, Westend +36 70 938 3071
TAG Heuer Boutique +36 70 938 3062
0
HU EN DE
Kosár

A kosara még üres

5 LIMITÁLT KIADÁSÚ ÉVFORDULÓS MIDO

03/09/22

5 LIMITÁLT KIADÁSÚ ÉVFORDULÓS MIDO

Inspired by Architecture – magyarul „az építészet ihlette” – 20 éve iránymutató mottója a svájci Biel városában alapított óragyártónak. A több, mint 100 éve működő és nemzetközileg elismert márka jelenleg a Swatch Group tagja, és az idei évfordulóra összesen 5 limitált kiadású órát készül kiadni. Az All Dial és a Baroncelli bemutatója már megtörtént, további 3 modell – Ocean Star, Multifort és Commander – felfedése pedig az év későbbi részében történik meg.

Az építészeti alkotások, akárcsak a svájci óragyártás kiemelkedő, ikonikus darabjai, túlmutatnak az adott korszakon. A Mido 2002 óta kapcsolja össze kollekciójának egyes modellcsaládjait egy-egy kiemelkedő építészeti remekművel, szem előtt tartva azok időtlen esztétikáját és páratlan műszaki teljesítményét. A jubileumi kiadások mindegyike díszdobozban lesz elérhető, egyedileg gravírozott hátlappal és medállal.

ALL DIAL

Referenciaszám: M8340.4.B3.11

Az All Dial volt az első széria a Mido kollekciójában, amelynek kortárs, modern formatervezési elemeit a svájci manufaktúra egy konkrét építészeti alkotás által inspirálva alkotta meg. Az All Dial számlapjának és óratokjának kialakításakor is a római Colosseum formavilága lebegett az órás szakemberek és mérnökök szeme előtt.

A limitált kiadás 2022 darabban érhető el, a hátlapra a világ legismertebb amfiteátrumának, a római Colosseum épületének képét gravírozták. A rozsdamentes acél tok átmérője 42 mm, vízállósági határértéke 100 m. A tokban ketyegő ETA 2836-2 jelű mechanikus szerkezet önfelhúzós és COSC tanúsítvánnyal rendelkezik. Maximálisan elérhető járástartaléka 38 óra. Az antracitszürke számlapról a dátumot és a hét napját is leolvashatjuk.

BARONCELLI

Referenciaszám: M037.407.16.261.00

Baroncelli modellek ihletője a Franciaországban található Rennes-i Operaház, amelynek megnyitója 1836-ban volt. Az ünnepi kiadás ezért pontosan ennyi darabban limitált, amit a gravírozott hátoldalon fel is tűntet a gyártó.

Az ETA C07.611 alapú szerkezet, átalakítást követően a Calibre 80 nevet kapta és Nivachron™ hajszálrugóval rendelkezik. A mechanikus óraszerkezetek legérzékenyebb alkatrésze nagyban felel az óra pontosságáért. A Nivachron™ jobban ellenáll a mágneses mezőnek, ütődéseknek és kedvező tulajdonságait hosszú időn keresztül megtartja.

Az elefántcsontfehér számlapon rakott indexeket és hőhatással kékített mutatót találunk. 6 óránál az Operaház ablakait idéző megnyitásban olvashatjuk le az aktuális dátumot. A 39 milliméter átmérőjű óratokot megfordítva a Rennes-i Operaház képe mellett xxxx/1836 formátumban óránk számozását és a vízállósági határértéket ellenőrizhetjük, mely ennél a kifejezetten elegáns modellnél 50 méter.

OCEAN STAR

A Mido Ocean Star szériája már nevében is az óceánhoz, a vízisportokhoz kötődik. Ihletadó építészeti alkotása a Földközi-tenger bejáratánál magasodó Europa Point világítótorony, amelynek rajzolata megjelenik az óra hátlapján és a díszdobozba mellékelt medálon is.

Az ünnepi kiadás részleteit csak a későbbiekben fedi fel a Mido. A képek alapján a rendkívül közkedvelt Ocean Star kék számlappal és 1841 darabos limitációval lesz elérhető.

MULTIFORT

Az ausztráliai Sindey kikötőjénél 1932-ben adták át a rendkívül masszív vasszerkezetű Harbour Bridge névre keresztelt hidat. A Mido ezt az ellenállóságot, elnyűhetetlenséget tekinti célnak a Multifort modellcsalád megalkotásánál.

A jubileumi kiadás díszdobozában itt is megtalálható lesz az eseményre kiadott medál. A limitált kiadásról eddig annyi derült ki, hogy a híd függőleges tartószerkezetére emlékeztető ún. genfi csíkozású számlap magának a hídnak a képét is megjeleníti majd.

COMMANDER

Commander széria 6 évtizede megszakítás nélkül jelen van a Mido kollekciójában. A limitált kiadás hátlapján az 1889-es világkiállításra felállított Eiffel-torony látható. A napsugaras csiszolású antracitszürke számlapon 12 óránál felfedezhetjük az Eiffel-torony sziluettjét. További részleteket későbbre ígér a svájci óramanufaktúra, azonban a felirat szerint ez a modell is kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik.

Luczay Szabolcs

 

Vissza a főoldalra       Vissza a cikk elejére.     Megnézem a Midó készletet

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00