Montblanc 4810

125420 | Művészet védőszentje Moctezuma Limited Edition

Montblanc 4810 Művészet védőszentje Moctezuma Limited Edition.

Termékkód 125420
Montblanc
Az üzletben raktáron van
i

Az áru valamelyik partner kereskedőnknél van. Azt közvetlenül az üzletben átveheti, kiküldetheti postai úton, vagy más üzletbe is átszállíttathatja.

Ingyenes szállítás
i
Magyarország területére a szállítás ingyenes.
Biztosítás
i
A szállítási díj magába foglalja az adott áru szállítás során bekövetkező sérülésére vagy eltulajdonítására vonatkozó teljes értékű biztosítását.
Tanúsítvány
i

Ennek a kiegészítő márkának a felhatalmazással rendelkező értékesítői vagyunk. Itt töltheti le tanúsítvány az áru eredetiségéről.

1.272.000 Ft.

Paraméterek

Hegy 18 karátos sárga arany
Akasztó Arany bevonat
Szín piros, kék, arany
Toll típusa Töltőtoll

Leírás

I. Moctezumát 1440-ben a nagy azték birodalom uralkodójává koronázták, és ezzel kezdetét vette az aztékok aranykora. Uralkodása alatt alakította ki a ma ismert azték állam képét - egy kultúrában és mitológiában gazdag államét. A főváros, Tenochtitlán, a mai Mexikóváros az ő uralkodása alatt virágzott fel. A Montblanc Patron of Art Homage to Moctezuma I Limited Edition 4810 pezsgőszínű arany bevonatú szerelvényekkel a világtörténelem egyik legkülönlegesebb kultúrájának e legfőbb uralkodója tiszteletére készült. A teljes designt egy atlatl, egy azték dárdadobó eszköz ihlette. A kalapácsos kidolgozással finomított kúp alakja egy azték áldozati késen alapul, amelynek pengéje obszidiánból készült. A lakk színei - petrol és kárminvörös - a királyi köpeny színei ihlették. A sapkát díszítő két hieroglifa I. Moctezuma uralkodásának éveit szimbolizálja. A kézzel készített Au 750 tömör arany tollhegyet egy finom véset díszíti, amelyet Tenochtitlán városának azték glifája ihletett: egy háromkarú kaktusz egy királyi diadémmal és két tekerccsel.

Montblanc modell

A Montblanc név a kezdetektől a - művészi megmunkálást és műszaki hozzáértést tükröző - precíz íróeszközöket jelölte. A 1906-ban a máig is székhelyül szolgáló Hamburgban megalapított társaság igen hamar a minőségi tollak gyártója hírnevére tett szert. Logójául Európa legmagasabb, állandóan havas hegycsúcsát, a Montblancot szimbolizáló, fehér hatágú csillagot választotta. Az Alpok hegycsúcsa és az íróeszközök csúcsterméke közötti párhuzamra a töltőtollak hegyén található 4810-as szám utal, jelezvén a hegy magasságát. A Montblanc tollakat azok egyszerű rendszere és az egyedülálló dizájn jellemezte, ami világszerte érdeklődést keltett. Az 1924-ben bemutatott Meisterstück modell azonnal legendává lett. Manapság ez a kollekció a legkeresettebbek egyike.

A társaság a háborús időkben igazán nehéz időszakot élt át, végül azonban sikerült ismét erőre kapnia. Portfóliáját kezdte fokozatosan az Olaszországban előállított minőségi bőr kiegészítőkkel, a Németországban gyártott ékszerekkel bővíteni, míg végül 1997-ben beevezett az órák vizeibe. A Meisterstück kollekcióval kialakított debüt sikert aratott. Egy évtizeddel később kezdődött a komoly óragyártáshoz vezető transzformációjuk, amikor a vezetés a régi svájci manufaktúra, a Minerva megvásárlása mellett döntött. A gazdag múlthoz kapcsolódva vette kezdetét az igazi órásmesterség időszaka. Az első, MB R100 jelölésű IN-HOUSE kaliber azonnal meghatározta a Montblanc órák kezdetét. Fokozatosan további szerkezeteket és IN-HOUSE modulokat hoztak a piacra. A haute horlogerie világa a tourbillonnal ellátott gyönyörű darabokkal és egyéb mesteri kreációkkal gyarapodott. A Montblanc immár nemcsak íróeszközök előállítója, itt vannak a gyönyörű művészi órák, a minőségi bőr és visszafogott kiegészítők, amelyek tökélyre viszik az Ön egyéni stílusát.

Kérdésem van

Itt megvásárolható

Watch de Luxe – WestEnd
1062 Budapest, Váci út 1-3.

+36709383071
west@wdl.hu
Mo-Sa 10.00 – 20.00
Su 10.00 – 18.00

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00