Az új Chronomat


El is érkeztünk egy nagy ugrással napjaink Chronomatjához. Hagy mutassuk be az 1983-as híres olasz légi századhoz hű modell mai korszerű darabját!

Jöjjön egy kis csemege az ínyenceknek akik rögtön felnyitnák a motorháztetőt, hogy na mutasd mi van alatta!

  • Teljes cégen belül gyártott Breitling 01 (manufacture) saját, automata szerkezet
  • Körülbelül 70 órás járás tartalékkal, ami elég szép teljesítmény még mostanság is.
  • Egy negyedes második kronográs 40 perces, és 12 órás gyűjtővel
  • Naptári Nap kijelzés 6 óránál

Maga az óra 42mm-es acél tokkal, ami manapság már majdhogynem sztenderd férfi méret, és a régi kor dizájnját hordozó, de már a mai kor precíz anyagaival, és megmunkálási eljárásaival készült fém csat, aminek a formája elsőre kicsit furcsának is tűnhet pedig csak a régi kornak tisztelegve elővették az akkori modell “Rouleaux” szíját, és modern köntösben újragondolták. Az órán megjelentek a szálhúzott felületek, és alig látni tükörpolírozott részeket, ami valljuk be, nem is akkora gond már, ha csak a napi használatból adódó szinte azonnal megjelenő mikro karcokra gondolunk.

 

 Fontos apró újítás, hogy 15-nél és 45-nél levő betét kivehető és felcserélhető, így a lünettát nem csak az eltelt idő mérésére tudjuk használni, hanem visszaszámlálásra is.A számlap minden verzió esetében selyemszámlap, ún. sunburst számlap, ami egy nagyon finom, a számlap közepéről induló szálcsiszolást jelent. Az erre felvitt festékréteg pedig ahogy a fény éri, minden szögben másként játszik, erről már több modellnél is áradoztunk, mint az egyik legegyszerűbb, de mégis szemet gyönyörködtető számlap-felület megoldás. A segédszámlapok a B01-es szerkezetnek megfelelően helyezkednek el, jobb oldalt 3 óránál a stopper percgyűjtője, 6 óránál az óragyűjtő, a segédszámlapon belül a dátum, 9 óránál pedig a folyamatos másodperc. A nagy, központi másodperc a stopper működésével indul be. Az indexek és mutatók Super Luminova festéktől világítanak. Választhatunk a limitált barna Bentley-féle, vagy a klasszikus Frecce Tricolori kékje közül, esetleg a nem limitált pandák esetében ezüst, réz, fekete és kék számlapokból. A Chronomat természetesen zafírüveget kapott, mindkét oldalán tükröződésmentes réteggel, a vízállósága pedig 200 méter, amihez a menetes koronazár is hozzájárul.

 

Kérdése van? Hívjon

+36 70 381 0905
Szerviz ügyben +36 1 411 0429 . Hétfőtől péntekig 10.00 - 17.00